Essaouira [swirra]

Ik heb jullie nog een blogpost te goed van gisteren. Int kort dan maar:

Zoals beloofd vroeg opgestaan. Om 5u45 wakker. Ontbijten om 6u. Vertrekken uit hotel om 6u20. Wandelen naar de Club Med aan het Jemaa El Fna-plein waar de bus zou vertrekken om 6u45. De bus was wat later, en eigenlijk geen bus maar een minibus. Die ons naar een andere (échte) bus bracht met 48 andere Franse toeristen en lokale gids.

Positief aan zo vroeg opstaan: het immerdrukke Jemaa El Fna-plein en de bijhorende medina rustig zien ontwaken. Negatief aan zo vroeg opstaan: al de rest.
20120323-181449.jpg

Leuk om zo even de uitleg van een local met toeristenervaring te krijgen over vanalles en nogwat in en rond Marrakech. Over schoolplicht die er wel is, maar niet echt wordt toegepast. Over mannen die meerdere vrouwen mogen hebben als de eerste niet goed genoeg is (zo bijvoorbeeld de chauffeur van de bus, Mustafa, wiens eerste vrouw geen kinderen kon krijgen dus hij koos dan maar een 2e). Over waarom alle gebouwen in Marrakech rood zijn (dat moet van de wet). Over het dorpje waar we door reden en hun vreemde obsessie met een of ander peugeotmodel dat op gasbidons rijdt (ofzoiets, kan dat?). Over de arganbomen, de geiten die in de bomen klimmen, de vruchten terug uitspuwen, de boeren die die vruchten verzamelen en tenslotte de vrouwen die ze pellen, kapotsloegen, malen en persen tot de arganolie die wij kennen. Inclusief bezoekje aan een van de werkplaatsen en winkeltjes.

20120323-172822.jpg

Anyway, Essaouira. Daar zie.
20120323-175752.jpg

En daar zie.
20120323-175929.jpg

En daar lagen wij zie.
20120323-181238.jpg
(uiteraard na een gegidsd rondje door de medina en een stukske vis op ons bord)

En vandaag? Vandaag schijnt de zon eens niet. Het is nog steeds lekker warm maar met enkele kleine regenbuitjes en zelfs een donderslagske. Wij blijven dus een dagje binnen op onze kamer, lezen een boekje, surfen wat rond en schrijven een blogpostje. Bestaat er een Just-Eat Marokko?

Advertenties

Over Gerrit Vromant

Content Marketing Strategist & Great Content Crafter Bekijk alle berichten van Gerrit Vromant

Zeg het eens

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: