De geboden der vakantie van Elke en Gerrit

De vorige update dateert alweer van een paar dagen. En de goesting om wat te schrijven komt weer naar boven. Alleen… Wij hebben bitterweinig gedaan de laatste dagen. Zo deden wij de volgende spannende dingen, die we meteen benoemden tot de heilige geboden der vakantie van Elke en Gerrit.

Gij zult lang uitslapen: in het begin hadden we geen moeite om tegen 9 à 10 uur op te staan en rustig te ontbijten op hotel. Nu moeten we ons bijna uit bed sleuren om toch nog voor 11u aan de ontbijttafel te geraken. Anders is het te laat, en moeten we naar buiten voor onze hongerige magen te vullen.

Gij zult genoeg rusten: we hebben ons de eerste dagen wat te veel vermoeid. Tis te zeggen, te veel gewandeld enzo. Dus verplaatsen we ons nu meestal per taxi als het meer dan een kwartier stappen is (voor zover mogelijk). Maar ook: ’s middags liggen we op het dakterras in de schaduw lekker een boekje te lezen tot 16u, om dan toch nog maar eens de stad in te trekken.

Gij zult boeksjes lezen: Elke leest graag, ik heb daar nooit echt fameus veel goesting in gehad. Ik steek het op de onhandigheid van boeken, en de aantrekkelijkheid van internet en bewegende dingen. Maar nu dankzij mijnen iPad, en Elke haar Samsung Galaxy Tab, beide gelinkt naar haar Kindle account zijn er boeksjes genoeg om te lezen. En dat terwijl ik met een simpele swipe gewoon ook even twitter kan checken. En dankzij de expertise van Elke heb ik ondertussen al The Hunger Games gelezen op 2 dagen (ik doe gemiddeld 3 maand over een boek), en goed op weg in het 2e boek.

Gij zult goed eten: en dan meer specifiek: gij zult gewoon eten waar ge zin in hebt. Zin in Italiaans, ookal zijt ge in Marokko? Geen probleem, spaghettikoppen genoeg. Geen zin om buiten te komen om eten te gaan halen of gewoon zin in princekoeken en chips met cola als avondeten? Perfect!

Gij zult genoeg drinken: vooral als gij op wandel zijt. Daarom zijn dakterrasjes en theetjes, wijntjes, cocktails, fruitsapjes of biertjes meer dan welkom op elk uur van de dag.

Bon, morgen trekken we de bergen in, en woensdag komen we terug naar huis. Dus veel van deze geboden zullen we niet meer kunnen naleven :(. Allah hebbe onze ziel. Maar toch, het kan maar iets betekenen voor uw of onze volgende vakantie.

Disclaimer:
Deze lijst is niet exhaustief, kan ten allen tijden gewijzigd of aangevuld worden door de auteur en kan op geen enkel moment tegen de auteur gebruikt worden. Enige gelijkenis met bestaande religies, geboden of andere religieuze teksten berusten op louter toeval.

Advertenties

Over Gerrit Vromant

Content Marketing Strategist & Great Content Crafter Bekijk alle berichten van Gerrit Vromant

One response to “De geboden der vakantie van Elke en Gerrit

Zeg het eens

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: