En in Gent…

Daar spreken de pitaboeren gewoon Nederlands. Daar zijn er overal fietspaden. Daar zijn voorsorteervakken voor fietsers. Daar denken ze gewoon aan alles. Wat een enorm verschil met Brussel, op zo veel vlakken. Na 2 weken werken in Gent ontdek ik elke dag wat nieuws, en blijft de stad mij elke dag verbazen.

En daar gaan we vanaf 1 april ook wonen. Nu we eindelijk sinds woensdag een door de huisbaas ondertekende versie van het huurcontract hebben. Nu onze huurwaarborg betaald is. Nu ik zelfs een fiets heb. Nu het grote werk gebeurd is kunnen de kleinere gebeuren. Internet en tv opzeggen bij Belgacom en opstarten bij Telenet. Meterstanden laten afsluiten en openen. Verhuiscamion huren. En dan nog alle post. Alle banken informeren (ik denk dat we wel bij elke bank wat hebben liggen). Alle abonnementen laten aanpassen.

En ondertussen samen met onze huidige huisbaas de syndic aanklagen. Want wij zaten 5 maand met schimmel in onze kamer, en we zijn er ziek van geworden, en we hebben 2 weken in de living geslapen. En het was niet onze schuld maar die van de dakgoot. Of het dak. Of whatever. En het dak is dan wel gerepareerd, maar de schimmel bleef. En dan kwam de huisbaas de schimmel wel opkuisen.  En dan kwam de syndic zeggen dat het onze schuld is door te douchen en door te koken. En nu vraagt onze huisbaas of we even willen inschatten hoeveel tegemoetkoming we willen eisen van de syndic of van de verzekering… En dan probeert ge er maar het beste uit te halen. En op een gestaafde manier te proberen schatten hoeveel een schimmelmuur in uw slaapkamer waard is. Of net minder in waarde is tegenover de huur. En hoeveel een paar maand slecht slapen waard is.

Het dak in het begin, toen het nog meevielDaar sliepen wij dus naast hé!

Voor het geheel van de opgelopen schade en benadelingen naar ons toe eisen wij dus een tegemoetkoming ter waarde van 1.689,99 euro.

Gebaseerd op volgende berekening:

  • Benadeling van het gebruik van de slaapkamer gedurende 5 maand: € 1.199,99 

8u van de 24u wordt in de slaapkamer doorgebracht, equivalent van 1/3 dagdeel, equivalent van 1/3 van de maandelijkse huur gedurende 5 maand: 1/3 * 720 * 5

  • Totale onbruikbaarheid van het gehele appartement gedurende 2 weken: € 360.

100% van de huurwaarde gedurende 50% van de maand: 720 / 2

  • Bijkomende kosten: Bed Hoofdeinde Opdall Ikea: € 130.

Aankoopkost ten bedoeling verminderen van het disconfort ten gevolgde van de vochtige muur tegen het bed.

Is dat wat overschat? Misschien wel. Does it make sense? Ik hoop van wel. Als het de helft is zal ik content zijn. Maar wie niet waagt niet wint zeker? En beter hoog mikken dan te laag zeker? Moest er iemand raad hebben, roep eens.

Advertenties

Over Gerrit Vromant

Content Marketing Strategist & Great Content Crafter Bekijk alle berichten van Gerrit Vromant

3 responses to “En in Gent…

Zeg het eens

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: