Google Reader, the breakup

Google Reader en ik, we go way back. Ergens vorig jaar was het effe te veel en hielden we het voor bekeken. Maar een dikke maand geleden kwamen we elkaar weer eens tegen. Ik stak haar in een ander minimalistischer jasje. Ze zag er goed uit, en gaf voorrang aan het lezen van de content, zonder alle andere clutter. We begonnen rustigaan met niet te veel feeds, we zagen elkaar terug wat vaker en we leerden elkaar terug wat beter kennen. Het zag er goed uit voor ons.

Maar goed, Google besliste er anders over. Google Reader houdt ermee op, we hebben het allemaal al gelezen. Teken petities zoveel ge wilt, als Google zegt dat het gedaan is, is het gedaan. Nu weet je meteen ook hoe die 20 Google Wave gebruikers zich voelden. Ondertussen zit die Feedly maar wat te flirten en misschien wordt het wel wat. Ik stak m’n RSS er alvast eens in en het voelde goed. Via Feedly las ik trouwens het volgende bij Jan Seurinck:

Ik dacht dat ze bij Google aan de hand van mijn Readergedrag wisten wie ik was. Mijn interesses. Wat ik wil weten. Wat ik zoek en hoeveel tijd dat dan mag kosten. Op welke links ik klik en op welk ritme ik leef.

En eerlijk gezegd, dacht ik dat ook. Of nee, ik hoopte het. Want ik wist dat het niet zo was. Want had er de laatste jaren nog iemand in het Google Reader-team gezeten dan had dat misschien wel zo geweest. Dan zouden je feeds gebruikt worden om je relevante banners te tonen. Om je beter en relevanter te targeten. Een beetje zoals ze nu met Google+ proberen doen. En misschien wel de volgende 2 voorstellen ook:

History check: 

Hoe goed de relatie met Google Reader ook is, soms leest ge langs een andere kant al eens een artikel. Via Facebook of twitter op een link geklikt en daar staat ge dan op Jan zijn blog. En dan leest ge dat artikel, want ge hebt er goesting in gekregen. En aangezien ik via Chrome surf, en Google dus toegang heeft tot mijn browser geschiedenis, hadden ze gerust dat artikel alvast als gelezen mogen markeren in mijn Google Reader. Makes sense? Of te geavanceerd voor RSS?

Import:

Na het lezen van een artikel kon ge dat wel +1-en, of delen via services die ge er zelf aan toegevoegd had (send to), maar ik heb het over een andere connect. Een connect voor de input. Bijvoorbeeld, connecteer je twitter account en krijg een overzicht van alle links getweet door de mensen die je volgt (Ja zoals, flipboard). Of connect met twitter en creëer een bundle van de blogs die de mensen die je volgt in hun profiel hebben staan. Ik ben vandaag in de underground van het internet (lees: Github, Stackoverflow) op zoek gegaan naar zoiets, maar het bestaat gewoon (nog) niet. Moest er iemand zien zitten om dit te maken, roep eens. Volgens mij moet het eigenlijk heel simpel zijn om alvast een lijstje te generen van die links. Import naar Google Reader (of feedly) daarna moet dan ook niet moeilijk zijn zeker?

 

Maar goed. Feedly, ik wacht op je telefoontje.

Advertenties

Over Gerrit Vromant

Content Marketing Strategist & Great Content Crafter Bekijk alle berichten van Gerrit Vromant

2 responses to “Google Reader, the breakup

Zeg het eens

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: