Open brief aan Instagram

Instagram, dat jullie helemaal voor mobile zijn en een website dus minder belangrijk is begrijp ik, maar ik wil jullie toch graag enkele tips meegeven om jullie website te verbeteren. Want na de profielen kan je sinds een tijdje ook de stream op instagram.com volgen, maar dat werkt toch precies niet helemaal zo goed.

Endless scrolling: werkt supergoed op mobile. Als de verbinding snel genoeg is kunt ge gewoon blijven gaan. Op web, waar de verbinding meestal beter is, moet ge op die stomme “load more” knop klikken. Hoe onnozel is dat? Endless scrolling, facebook doet het, Tumblr doet het, en waarschijnlijk nog zoveel anderen. Instagram, doe het!

Easy scrolling: op iPhone gaat ge met een klein swipe naar boven supergemakkelijk naar de volgende foto. En die plakt dan mooi aan de bovenkant van het scherm, zodat hij altijd volledig afgebeeld staat. Zo zag ik het van de week toch bij iemand, al kan ik dat op mijn iPad niet reproduceren. Op Android gaat het iets lastiger, moet ge goed mikken of het scrollen op tijd tegenhouden want het plakt niet bovenaan het scherm. Maar goed. Op web, moet ge scrollen, of met de pijltjes, of van pagedown doen. En het klopt niet. Het kan gemakkelijker. Kijk maar naar (wijlen) Google Reader waar de knoppen J en K van Next en Previous doen. Op Facebook kan dat zelfs ook (niet dat iemand dat daar gebruikt, schat ik). Ook Tumblr doet dat. En Tumblr is hip.

Description: Deze is voor alle platformen. Zet de beschrijving van die foto nekeer er meteen onder. Ik wil niet eerst zien wie de foto al geliket heeft. Ik wil eerst de foto zien. Dan de beschrijving lezen en dan misschien het aantal likes zien. Foto en beschrijving horen bij elkaar, zet ze dan ook bij elkaar.

En naast deze 3 belangrijken, moesten jullie nog wat tijd of geld (ha) over hebben, denk ne keer aan de volgende dingen: Een iPad app (vooral om te browsen, al gaan Sint Pieterspleingasten er waarschijnlijk ook wel foto’s mee willen nemen), een Windows Phone app (Windows phone 8, Windows phone 7.8, whatever), Een deftige integratie met Facebook (serieus), en fix your twitter shit.

Dadist.

Advertenties

Over Gerrit Vromant

Content Marketing Strategist & Great Content Crafter Bekijk alle berichten van Gerrit Vromant

Zeg het eens

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: