Een Idee Per Dag (2)

Image

Zelfde situatie. Thuis. Tv. Gaan slapen. Shit, mijn idee. Effe nadenken. Niets weten. Al liggend toch maar wat beginnen schrijven. Misschien komt het wel, zoals gisteren.

Ik stond dus deze morgen in de douche, het creatiefste moment van de dag, en kon enkel denken denken aan die brainstormstiften voor in de douche. En dan denken: had ik die maar gehad. Dan kon ik nu een idee bedenken. Komaan, idee kom dan. Maar het lukte niet. Ik kon niet op de muur schrijven. Ik had geen stiften.

Dus nu zit ik hier ’s avonds in de zetel. Nog dieper te hangen dan gisteren. Nu probeer ik nog een idee te bedenken. Een app dit, een site dat. Komaan, Gerrit, wees eens wat creatief. Maar neen. Geen idee.

Het probleem is dat ik niet weet over wat ik moet nadenken. Een oplossing voor al dat bomgeweld in Amerika. Een vredespijp voor in Syrie. Niet dat ik kranten lees of het journaal bekijk, maar zo veel informatie komt er dagelijks binnen dat ik niet meer weet over wat na te denken.

Als we nu eens samen over een specifiek onderwerp zouden nadenken? Iemand gooit een topic in de groep en we geven er ons gedacht over. 1 onderwerp per dag. En we komen samen en we babbelen erover. Wie wil natuurlijk. Wie niet wil schrijft er gewoon over. Kan ook. Of doet niets. Even goed.
Ik noem het: een debatavond.

Hey, wie zei er dat alle ideeën revolutionair of nieuw moesten zijn. De meeste van de ideeën hier zullen toch het antwoord “maar dat bestaat eigenlijk al” krijgen. De mijnen ook. Ik weet het. Maar toch. Het is niet omdat ge niet de eerste zijt om een idee te hebben dat het geen idee is. Zo hoorde ik iemand Google Wave uitvinden vandaag. Dat is pas een idee.

 

PS: Ook te lezen op: http://eenideeperdag.be/idee/9789

Advertenties

Over Gerrit Vromant

Content Marketing Strategist & Great Content Crafter Bekijk alle berichten van Gerrit Vromant

Zeg het eens

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: